Nyelvkaland - Szentmartonszikszo

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nyelvkaland

Pályázatok

Élménynap

Iskolánk 60 diákja (30 fő angolos és 30 fő németes) és 4 kísérőtanára vehetett részt a 2019. 11. 05-én megrendezésre kerülő Élménynapon, melyet a Miskolci Egyetem szervezett, a Nyelvkaland project keretein belül. A rektori megnyitót követően a diákjaink, az egyetem kijelölt hallgatói segítségével megkezdhették a „nyelvkalandozást”. Színes programokon vehettünk részt a 8 állomáson, ahol változatos, játékos és önfeledt kikapcsolódást nyújtó feladatok vártak a diákokra, természetesen mindez a célnyelven. Quiz, történelmi ismeretek, tarisznyafestés, puzzle és hozzá kapcsolódó kérdések, zenevonat, hallott szövegértést tesztelő feladatok, filmekkel kapcsolatos feladatok és nyelvvizsgákra vonatkozó általános tájékoztatás is a repertoár részét képezte. Ebédidőben vendégül invitáltak minket az egyetem menzájára, ahol tipikus brit illetve német ételeket kóstolhattunk meg, melyeket finom desszert követett. Azt gondolom, mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy élményekkel teli Élménynapunk volt, a Nyelvkaland program kapcsán.
                                                                                           Horváth-Slezsák Éva
                                                                                              angol nyelvtanár

Gyerekek személyes élmenyei:

Számomra az élménynapok mindig pozitív érzéseket váltanak ki. Maga a nyelvkaland órákat is szeretem a suliban, de az élménynap mindig sokkal jobban várt dolog. A sokszínű programok és az új ismeretek mindig izgalmasak nekem. A feladatok közül kimagaslóan a szatyor festés mindig a kedvencem, mert úgy gondolom, hogy azzal maradandó emléket tudunk készíteni erről a napról és nem mellesleg ez egy olyan dolog lesz, amit később is hasznosítani tudunk. Emellett új embereket is meg tudunk ismerni és az egyetem nagy részét is bejárjuk. Én mindenképpen egy jó emlékként tekintek vissza ezekre az élménynapokra.(Bakó Petra 10.A)

Nagyon jól éreztem magam az élménynapon! Megismerkedhettünk más iskolák tanulóival, és együtt is remek csapatot alkottunk. A programok nagyon sokszínűek voltak, országismerettel kapcsolatos Quiz, kézügyességi feladatok,  és a szókincsünket is remekül bővíthettük. Az egyetemen egy ország tradicionális ételeit is megkóstolhattunk! Az intézményben is körbevezettek, így betekintést nyerhettünk milyen egyetemi diáknak lenni. A programokat nagyon kreatívnak találtam, az élménynapot vezető tanárok és diákok nagyon kedvesek voltak. Két idegen nyelvi élménynapon is volt lehetőségem részt venni, rengeteg tapasztalatot és tudást sikerült gyűjtenem.(Szeles Luca 10.A)

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz