Erasmus - Szentmartonszikszo

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Erasmus

Pályázatok

Iskolánk megnyert egy kétéves nemzetközi Erasmus + pályázatot, melynek a Joint Environmental Training címet adtuk, hiszen a témája a fenntartható és környezettudatos életmód kialakítása. Négy ország középiskolás diákjai és tanárai dolgoznak benne együtt: Horvátország (Split), Franciaország (Rumilly), Olaszország (Foligno) és Magyarország (Szikszó).
Az első nemzetközi találkozó a csodálatos horvát városban, Splitben volt. Iskolánkat öt diák (Tóth Panna -10. A, Szalkó Boglárka - 10. A, Viszlai Kitti - 10. A, Seer Patrik - 9. A Csollák Zoárd - 8. A) és kísérőtanáraik (Nyitrainé Jurácsik Antónia, Pohubi József és Varga Krisztián) képviselték:
„2021. 10. 10-én érkeztünk meg Splitbe. A következő napon megismertük a többi országból érkező diákokat és elkezdtük a közös munkát. Kedden Sinj városába látogattunk, ahol a helyi nevezetességről - az
Alka lovagi játékokról - láttunk egy kiállítást és megkóstoltunk néhány tradicionális ételt. Szerdán a Biokovo Nemzeti Parkban található Sky Walk kilátóba mentünk fel, amely 1228 m magasan van. Egy átlátszó, félelmetes hídon találtuk magunkat, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílt a hegyekre. Hazafelé Omisban néztünk körül. Ez a város a múltbeli kalózairól híres. Csütörtökön interaktív játékokat játszva tanultunk Sibenik történelméről. A péntek volt a búcsú miatt a legszomorúbb, viszont élmények szempontjából a legjobb napunk. Délelőtt Split belvárosát jártuk körbe, amit egy búcsúebéd követett az iskolában. Az ételeket az iskola szakácsnövendékei készítették nekünk. Este, vacsora után utoljára találkoztunk a többi ország diákjaival a belvárosban és elbúcsúztunk egymástól. Az utolsó napon hazafelé tartva, a jó időt kihasználva szétnéztünk Trogir városában.
Ez alatt az egy hét alatt rengeteg új élménnyel gazdagodtunk és az angol nyelvtudásunk szempontjából is hasznos volt számunkra ez a felejthetetlen horvát projekttalálkozó.”


____________________________________________________________________________________________________

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz