Aktuális - Szentmartonszikszo

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Aktuális

Szent Mártonos diákok a Nemzeti Összeteratozás Napi rendezvényen Budapesten

A szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola 6. évfolyamos diákjai közül idén 25 fő tanuló és 3 kísérő vett részt a Budapesten rendezett Nemzeti Összetartozás Napi rendezvényen.
Reggel korán útnak indultunk, hogy a megjelölt időre odaérjünk buszunkkal a regisztrációs ponthoz. A reggeli csúcsforgalomban a Budapestre vezető főúton többször dugóba kerültünk, de a buszunk leparkolása után már a rendezvény egy munkatársa várt bennünket és sétált el velünk a regisztrációhoz. Gyorsan és nagyon szervezett módon hamar elkészültünk a bejelentkezéssel, ahol kaptunk nyakba akasztót és karszalagot, majd csatlakoztunk egy Erdélyből érkezett csoporthoz. Kísérőnk vezetésével elsétáltunk a Parlamenthez és rövid várakozás után megtekintettük a Koronázási Ékszereket és fényképezkedtünk az Országház benti lépcsőjén. Visszaérkezve a Kossuth térre, éppen a főpróbába csöppentünk és a diákokkal aktívan bekapcsolódtunk az éneklésbe és tanultuk a táncos koreográfiát a többiekkel.
A melegre való tekintettel nagyon örültünk, hogy a tér mellett vízosztási pontot alakítottak ki, ahol kicsit frissíthettük magunkat a közös ének előtt.
A Kézfogás című dalt együtt énekeltük a fellépőkkel és követtük a tánclépéseket is.
Éneklés után visszamentünk a buszunkhoz és indultunk a Papp László Arénába.
Az arénában elfogyasztottuk a bőséges ebédet, a gyerekeknek nagyon ízlett, majd odakint napoztunk, játszottunk, vártuk a következő programot.
Mivel időben bent voltunk a beléptetésnél, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy az 5. és 6. sorból nézhettük végig az István a király című rockopera koncertváltozatát. A gyerekek lenyűgözve hallgatták a művészek zenei és énekes produkcióját és a végén vastapssal jutalmazták az előadást.
Este 10 óra körül értünk vissza Szikszóra fáradtan, de élményekkel gazdagodva.
Köszönjük a lehetőséget és a nagyszerű szervezést!
A Szent Márton Iskola 25 diákja és kísérőik


____________________________________________________________________________________________________

„Szólalj meg!” hívta versenyre iskolánk felső tagozatos és gimnazista tanulóit Farkas Márta és zsűri társai: Nyíri Katalin, Farkas Dániel, intézményünk volt diákjai. Elvárták, hogy a vázlatból elhangzó beszédműnek legyen érzékelhető szerkezete: bevezetése, ami megragadja a figyelmet; logikusan felépített tárgyalása és minden szálat lezáró befejezése. Mindnyájan örömmel tapasztaltuk, hogy diákjaink megszólították és megérintették a közönséget, újat mutattak a megadott 3 percben, még azok is, akiket most nem díjazott a zsúri. Versenyzőink a felkészülés alatt megtanulták, hogyan fejezhetik ki a saját szavaikkal a gondolataikat úgy, hogy mások is megértsék. Élmény volt hallani az ifjúság őszinte véleményét, látni lelkesedését, érzelmeit. Köszönet a szervezőknek, és gratulálok mind a 19 diáknak, aki bátor volt megszólalni ezen a napon. (Vighné Kiss Éva tanárnő)

A zsűri díjazottjai a „Szólalj meg!” iskolai szónokversenyen  2019. március 4-én:

5-8. évfolyam:
1. Orosz Kornél 7.A
2. Kulcsár Dominik 7.NY
3. Veréb Virág Enikő 7.A
9-12. évfolyam:
1. Cservenyák Martina 9.A
2. Tapasztó Anett 9.A, Orosz Napsugár 9.A
3. Kádas Dorottya 11.A
4. Jordán Kornél 11.A

____________________________________________________________________________________________________

A szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskolában idén is megrendezésre került 2018.november 23-án a gólyabál. A szervezők a 10.A és 10.B osztály tanulói voltak.
A bálon 5.osztálytól kezdve a 12. osztályig minden diák részt vett.
A bál célja az iskolánkba érkező 7.NY és 9.B osztályos tanulók gólyává avatása volt.

____________________________________________________________________________________________________

A családok éve programsorozat keretében iskolánk idegen nyelvi munkaközössége plakát- és makettkiállítást szervezett 2018. október 15 és 19. között.
Diákjaink harminc gyönyörű műalkotást készítettek, melyek méltón díszítették a főépület auláját.
Az alkotások természetesen angol és/vagy német nyelvű feliratokat, szövegeket is tartalmaztak, így diákjaink nem csak kreativitásukat mutatták meg, hanem nyelvtudásukat is felfrissítették, bővítették.
A művekhez idegen nyelvű online feladatsor is készült, amit tanulóink az óraközi szünetekben vagy egy-egy nyelvórán élvezettel és lelkesen töltöttek ki.
Az érdekes kérdések megválaszolásán kívül az általuk legszebbnek ítélt művekre is szavazhattak, így még motiváltabbak voltak a rendezvényen.

Kovács Zsolt

____________________________________________________________________________________________________

-Az iskola 2.a osztályának csapata a városi madárijesztő készítő versenyen 2. helyezett lett.
A díjakat a városi szüreti fesztiválon vették át.
A csapat tagjai: Kléri Fruzsina, Schubert Sára, Schubert Levente, Fazekas Regina, Varga Petra


-A Városi Bölcs Bagoly Könyvtár az Én kicsi családom címmel rajzpályázatot hírdetett, melyen iskolás kategóriában:
1. helyezett: Kléri Fruzsina, 2.a
2. helyezett: Lenkei Liliána, 2.a
3. helyezett: Schubert Sára, 2.a
6. helyezett: Fazekas Regina, 2.a
A rajzverseny eredményhírdetése után a Kalamajka Bábszínház előadásában a Terülj, terülj asztalka! című darabot nézhettük meg, melyet az tett még érdekesebbé, hogy egy színész vezetésével tanítványaink játszották végig a mesét a bábok mozgatásával
.

____________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz